Schimbă-ți viață! Azi!

Care sunt obiectivele tale?

C

Indiferent dacă suntem conștienți sau nu, cu toții avem puncte de referintă. Aceste puncte dictează ceea ce facem în viața noastră și cine devenim. Sunt cele care ne ghidează rutina de zi cu zi și ne dictează următorul obiectiv pe care vrem să îl ducem la îndeplinire. Aceste puncte de referintă formează drumul spre îndeplinirea destinului nostru.

Îmi amintesc că eram la facultate și după un examen la care doar ce am primit rezultatele stăteam la bârfă cu colegii și comentam notele. Eram cu unul dintre colegii mei, student foarte bun ce lua bursă de merit an de an și cu un alt coleg care a făcut un comentariu ironic de genul: „Mai ai timp să ieși în oraș de la atâta învățat?”. Colegul silitor a spus atunci ceva ce mi-a rămas în cap:” Uite ce e, eu am un standard diferit față de tine. Tu înveți doar pentru a trece examenele. Eu abordez fiecare examen cu scopul de a lua nota 10. De aceea am note mai bune ca ale tale.” Standardul sau punctul de referintă este cel care a făcut întreaga diferentă. Să știți că băiatul nu era geniu iar intelectul său nu strălucea în mod deosebit comparat cu oricine altcineva din acea grupă. Cu toate acestea, obiectivele sale erau mai înalte ca ale noastre și astfel reușea an de an să ne ‘dea clasă’ la învățătură.

Când Michael Jackson a creat Thriller, a avut ambiția de a crea albumul cu cele mai mari vânzări din toate timpurile. El a scris asta pe oglinda lui pentru a își aminti de fiecare data când o privește. Scopul său nu era de a scoate un album pentru a face niște bani cu care să plătească niște facturi. Voia să facă istorie. Punctul său de referintă era atât de înalt încât rezultatul a fost incredibil. Majoritatea artiștilor de astăzi, mai ales cei autohtoni, creează muzică pentru a face bani, nu au ca scop crearea unor piese muzicale care să facă istorie. Acesta este motivul pentru care punctul de referintă face este atât de importat și trebuie setat cât mai sus.

Cheia pentru sporirea performanței tale, în orice domeniu, este să setezi puncte de referintă mai înalte. Vrei o notă mai bună la scoală? Nu te mulțumi cu un 7 sau un 8. Învață pentru notă 10. Vrei să fii în forma fizică cea mai bună? Lucrează pentru a avea un corp de „Baywatch”, nu lucra pentru a da 2, 3 kg jos. Problema cea mai mare, din observațiile mele, este că oamenii îndeplinesc sarcini de mântuială doar pentru a rezolva cauzele unei probleme. Fără de a încerca să rezolve problemă în sine, de la rădăcină. Cheia succesului este de a avea obiective cât mai înalte. Există o mare diferentă de abordare între cineva care vrea doar un loc de muncă să facă niște bani și cineva care vrea să fie bogat. Punctul de referintă este cel care te va ajuta să identifici această diferență.

Dacă dorești schimbări radicale în viața ta, trebuie să identifici exact care sunt obiectivele și care sunt domeniile pe care vrei să marșezi. Mărește pragul obiectivului la un nivel la care vei simți că vei atinge imbunătătiri vizibile. De exemplu persoanele care pierd în greutate sau renuntă în mod dramatic la fumat sunt oameni care și-au schimbat drastic obiectivele. Nu mai este acceptabil pentru ei să nu mai fie într-o formă fizică bună și să perpetueze obiceiurile negative. Ei au acum un punct de referintă care îi ajută să își îmbunătățească viața. Doar ieșind din zona ta de confort și setându-ți obiective înalte vei atinge scopurile propuse în viață. 

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

3 comentarii

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive