Schimbă-ți viață! Azi!

Cum să îți construiești o încredere în sine de neclintit

C

Cel mai mare obstacol în calea succesului

Frica de eșec este obstacolul cel mai mare din viața unui om; fiind motivul principal ce stă în calea succesului său. Noi, oamenii, prin definiție suntem preocupați de a nu face nicio greseală, agățându-ne de confortul pe care ni-l oferă siguranța mai presus ca orice alta considerație. Teama de eșec ne face să rostim cuvintele „nu pot”, „nu are rost”. Chiar și corpul nu ține cu noi în astfel de momente, transmițându-ne că ceva este în neregulă prin bătăi rapide ale inimii, respirație rapidă și nod în gât.

Frica de respingere

A doua frică majoră ce este incompatibilă cu performanța și inhibă exprimarea este frica de respingere. Invătăm acest lucru chiar de mici copii, atunci când părintii noștri își conditionează dragostea față de noi de comportamentul nostru. Dacă facem ceea ce le place, ne oferă dragoste și aprobare. Dacă facem ceva ce nu le place, ei își retrag dragostea și aprobarea-pe care o interpretăm la acea vârstă drept respingere.

Ca adulți, oamenii crescuți cu iubire conditionată devin preocupați de opiniile altora. Mulți bărbati dezvoltă personalitatea de tip A care se caracterizează prin ostilitate la mediul înconjurător, suspiciune și o obsesie de performanță la un nivel intangibil. Aceste aspecte se reflectă în atitudinea de a munci mai mult pentru ne mulțumii șefii care au devenit în mintea noastră părinte surogat.

Cea mai comună capcană

Mai mult de 99 la sută din adulți expermenteaza teama de eșec și respingere. Ei sunt prinși într-un cerc vicios reprezentat de frazele: „nu pot,” dar „trebuie”, „trebuie”, dar „nu pot.”

Acțiunea cu curaj

Contra-ofensiva importriva acestor temeri ar fi dezvoltarea curajului, personalității și a stimei în sine. Opusul fricii este dragostea, dragostea de sine și respectul de sine. Acționând cu curaj într-o situație ce ne face să înghețăm este pur și simplu o tehnică care ne intăreste increderea in sine, până în punctul în care temerile noastre își pierd capacitatea de a ne influența comportamentul și deciziile.

Exerciții de acțiune

Iată două lucruri pe care le poți face pentru îți spori increderea în sine și pentru a îți depăsi temerile ce te inhibă în viața de zi cu zi.

În primul rând, realizează și acceptă că poți face tot ce te gândești. Repetă cuvintele: „Pot să o fac! Pot face asta!”de fiecare dată când simți frică și când simți că această frică te oprește din a finaliza o activitate.

În al doilea rând, gândește-te la tine ca fiind o persoană inteligență și importantă și încearcă să îți amintești mereu că chiar dacă activitatea pe care dorești să o duci la îndeplinire va fi sortită eșecului, acesta este până la urmă modul în care înveți cum să reușești pe termen lung.

Construiește o încredere în sine de neclintit

Probabil că deja știi că cei mai de succes oameni au reușit să ducă încrederea lor în sine la niveluri maxime. Au ajuns pe culmi înalte de succes și fericire în viața lor și par a fi de neoprit în tot ceea ce fac. Ideea este este că atunci când îți dezvolți încrederea, toată lumea din jurul tău se va schimba spre bine.

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Adauga un comentariu

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive