Schimbă-ți viață! Azi!

Crește productivitatea prin motivație

C

Viața noastră zilnică se împiedică din minut în minut de distracții ce se află la tot pasul. În acest context menținerea motivației este o sarcină extrem de grea. Există insă o serie de pași ce pot fi întreprinși pentru a îți menține motivația și pentru a rămâne productiv în tot ceea ce întreprinzi. În general, aceasta implică crearea unei rutine și menținerea acesteia. Vei cîți în continuare câteva sfaturi ce te vor ajuta să îți adaptezi rutina zilnică la un proces ce te va ajuta să rămâi motivat și cât mai productiv.

Învață ceva nou

Fiecare zi este o oportunitate de a crea viața ce o dorești pentru ține. Dacă nu înveți ceva nou în fiecare zi, pierzi șansa de a progresa și de a-ți imbogăti viața cu noi calități. Poți urmări ultimele tendințe abonandu-te la blogurile tale preferate sau poți citi o carte. Important este să continui să te educi și să rămâi în priză prin a rămâne informat cu tot ce se întâmplă în domeniul în care activezi sau dorești să îți pornești o carieră profesională.

Adoptă un stil de viată activ

Beneficiile tehnologiei în vremurile în care trăim sunt multe; cu toate acestea fiind înconjurați de telefoane, tablete, televizoare, am pierdut pe alte planuri, cum ar fi faptul că neglijăm activitățile fizice. Nu permite confortului să învingă asupra dezvoltării abilitătilor tale fizice. Mersul pe jos, exerciții de gimnastică în fiecare dimineată sau participarea la diferite activităti sportive în aer liber sau la sală îți vor spori zilele și îți vor da un echilibru optim.

Stabilește obiective zilnice

Este un lucru pe care îl tot repet pe acest blog dar o fac pentru că mulți ignoră acest sfat. Este greu pentru că ți poate părea la un moment dat că obiectivele acestea îți pot pune control pe viață. Nu te lăsa păcălit, dimpotrivă. Stabilește o serie de obiective și asigură-te că ai timp pentru toate activitătile zilnice, indiferent dacă intră în rutina ta sau nu. Crează-ți intervale de timp pentru aceste obiective și vei descoperi că contrar aparențelor vei profita din plin și de timpul tău liber și vei avea și timp pentru a te dezvoltă la nivel personal.

Meditația și contemplarea

Fiecare zi ar trebui să conțină, de asemenea, timp alocat pentru reflecție, contemplare și meditație. Acest timp ar trebui să îți ofere ocazia de a te relaxa și de a gândi în mod obiectiv la modul în care îți construiești viață și care sunt domeniile care crezi că necesită atenție și imbunătătire. Făcand acest lucru în mod regulat, te va ajută să pui lucrurile în perspectivă și să îți măsori progresul din zi în zi.

Fine tunning-Reglarea de finețe

Dacă lucrurile nu functionează exact cum ai planificat trebuie să știi că e momentul să faci un pas înapoi și să analizezi cum să acționezi pe două planuri distincite. O dată să vezi ce poți face pentru a imbunătăti ceea ce functionează si  a două oară să vezi ce se poate face pentru a elimina treptat ceea ce nu merge bine în rutina zilnică. Succesul tău și productivitatea ta vor ajunge la cote de maximă eficiență doar prin efectuarea ajustărilor necesare prin care te asiguri că iei deciziile corecte și optime.

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Adauga un comentariu

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive