Schimbă-ți viață! Azi!

Învață să îți faci obiceiuri noi și bune

Î

Viețile noastre sunt definite de obiceiuri. Că sunt bune, că sunt rele, fiecare dintre noi are rutina sa zilnică pe care o execută în mod constant. Din păcate, multe din obiceiurile noastre zilnice pot fi definite ca proaste. O modalitate de a „extirpa” aceste obiceiuri din viețile noastre este de a le inlocui cu obiceiuri bune. Mulți oameni decid brusc într-o bună zi că trebuie să-și schimbe viață și au tendința de a încerca să facă acest lucru cu mutări radicale. Din experiența mea, acest lucru poate funcționa în primele câteva zile, dar apoi, aceștia, se vor întoarce la obiceiurile lor vechi și vor realiza că nu s-a schimbat nimic. Este ceea ce eu numesc o tentativă neproductivă și pierdere de timp și energie.

Cheia este să încerci să schimbi puțin câte o dată. De exemplu, ultima schimbare pe care am făcut-o în viața mea este accea de a mă trezi cu o oră mai devreme în fiecare zi. Poți încerca și tu. Poți începe prin a îți seta alarma cu o oră mai devreme și o poti ține tot așa timp de o săptămană. Apoi, pentru că suntem prin definiție, ca ființe umane, rezistenți la schimbare, te vei întoarce la vechea oră de trezire. O modalitate mai bună care a funcționat la mine este să îți setezi alarma cu un minut mai devreme în fiecare zi. După două luni, te vei trezi cu o oră mai devreme și nici nu vei observa vreo schimbare. E drept, durează mai mult, dar această abordare îți oferă o sansă mai bună de succes.

Această abordare poate funcționa pentru aproape orice. Dacă faci exerciții fizice câte o jumătate de oră în fiecare zi și dorești să crești timpul la o oră, atunci adaugi un minut în fiecare zi. După o lună, vei ajunge la obiectivul tău cu o rezistentă minima din partea corpului sau a minții. Schimbarea lentă elimină cea mai mare barieră ce ne oprește din a fi cine ne dorim să fim: frica.

Această metodă de schimbare este lentă, dar foarte puternică. Gândește-te la tot ce poți realiza dacă îți îmbunătățești continuu puțin câte puțin obiceiurile zilnice. Schimbarea în sine este importantă pentru că va crea impulsul de care ai nevoie pentru a o perpetua într-un mod pozitiv. În scurt timp vei observa că îți vei atinge obiectivele fără nicio durere de cap. Ce schimbare de un minut pe zi poți face de mâine în viața ta?

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Adauga un comentariu

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive