Schimbă-ți viață! Azi!

Învață să te auto-disciplinezi!

Î

Cu toții avem sectoare din viața noastră ce ne dorim să funcționeze mai bine. Avem obiceiuri proaste de care trebuie să scăpăm și rutine benefice pe care ar trebui să le perpetuăm. Disciplina de sine se lucrează și se dezvoltă ca un mușchi. Cu cât o utilizezi mai mult, cu atât devine mai puternică. Îți recomand o serie de rutine pe care le poți executa în fiecare zi astfel încât pe termen lung să ți se formeze o auto-disciplină de fier.

1Începe cu lucrurile cele mai grele din lista ta zilnică de sarcini. O dată rezolvate, task după task îți vor da încredere și nu numai asta dar vei și scăpa de cea mai grea parte a zilei intr-un mod rapid. Procedând așa vei avea impulsul de a îți termina toate sarcinile pe acea zi.

2Exersează (fizic) în fiecare zi. Poți merge pe jos, alerga lejer treizeci de minute sau genuflexiuni, flotări și abdomene. Ideea este să o faci în fiecare zi chiar și atunci când nu ai chef. Pe lângă un corp sănătos vei învăța și cum să respecți o rutină, oricât de neplăcută poate fi câteodată.

3Spală vasele când ai terminat de mâncat, nu le lăsa în chiuvetă. Pare un lucru banal dar cu lucrurile mici începi să construiești cărămidă cu cărămidă bazele auto-disciplinei.

4Învață ceva nou în fiecare zi timp preț de cel puțin 15 minute. Aici poți alege un domeniu care crezi că te poate ajuta în viață sau în cariera ta. Dacă îți place o limbă străină și te simți atras de ea încearcă să o înveți. Dacă ești atras de tehnologie poți încerca să înveți un limbaj de programare. Orice informație își găsește calea către creierul tău te va ajuta o data în viață, mai devreme sau mai târziu.

5Învață să gătești dacă nu știi cum și apoi încearcă în mod constant rețete noi. Dacă consumi alimente nesănătoase, o dietă nutrițională ar putea fi un bun început pentru a începe procesul de îmbunătățire a disciplinei de sine. Nu trebuie să mănanci lucruri care nu îți plac, doar trebuie să încerci să găsesti alimente sănătoase pe care le apreciezi. Încearcă să mănânci cât mai multe alimente sănătoase care îți plac și cât mai puțin „junk food”. Consumul alimentelor sănătoase adaugate la o rutină regulată ce consta in exerciții fizice îți va da mai multă putere decât îți vei putea imagina.

Nu mai sta pe gânduri, dacă nu practici sfaturile de mai sus deja, pune mâna și apucă-te de mâine. Alege cel puțin două exemple din cele de mai sus și învață să te auto-disciplinezi. Va fi mai greu la început dar o dată ce vrei reuși vei avea parte de o satisfacție ce te va face fericit.

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Un comentariu

  • Buna,
    Am intrat pe siteul motivational.ro, deoarece acum cativa ani era o lista de 10 carti, care tot spuneam ca o sa le citesc..am terminat cateva din ele, printre care Dale Carnegie, Tata Bogat, Tata Sarac volumul 1 si un pic din Antony Robbins, care mie personal mi se pare un pic cam grea cartea..sincer nu mai stiu care erau, ai putea sa faci un articol cu o lista de carti „folositoare”? Astfel am citit si toate articolele si multumesc pentru ca m-au ajutat sa imi aduc pozitivismul in viata mea..recent, pe baza unor decizii emotive, am luat hotararea sa imi schimb atat locul de munca, cat si localitatea…dupa prima luna, deja am inceput sa regret, eram deprimata in fiecare zi, ma si invinovateam , vechiul loc de munca avea mai multe avantaje, dar din pacate acum nu ma pot duce inapoi, locul s-a ocupat, au angajat deja pe altcineva, ce parere ai avea de intoarcerea la un vechi loc de munca, poate nu neaparat pe acelasi post?multumesc inca odata, o zi frumoasa

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive