Schimbă-ți viață! Azi!

5 sfaturi pentru a te ocupa de responsabilități într-un mod mai eficient

5

Dacă ai prea multe de făcut pentru că ți-ai setat prea multe obiective, dar pare că nu faci progrese importante în ceea ce le privește, ar trebui să te gândești la modalităti de a te eficientiza pentru a realiza mai mult și pentru a duce la îndeplinire mai multe sarcini. Există mai multe inițiative pe care le poți întreprinde pentru a îți imbunătăti productivitatea dar eu o să îți detaliez cele mai importante dintre ele:

1Descoperă mediul în care simți că te vei dezvolta cu cel mai mult succes. Unii oameni se dezvoltă într-o slujbă de zi cu zi; în timp ce alții trebuie să fie stăpânii timpului lor. Dar luați în considerare și faptul că având propria ta afacere va necesita mai multe sacrificii la început, dar în cele din urmă dacă o vei conduce către căile succesului îți poate aduce multe satisfacții.

2Dacă dorești să obții maximum de eficiență trebuie să fii organizat. Listele zilnice sunt o modalitate foarte bună de a te menține pe drumul cel bun. Dacă încerci să faci o mulțime de lucruri fără niciun plan, vei observa că această abordare îți poate provoca probleme majore incluzând timp pierdut datorită stresului și vei mai observa că vei ajunge să nu mai rezolvi nimic.

3Invăta să lucrezi cu cap. A lucra inteligent inseamnă a decide ce este important și capabilitatea de a te concentra asupra acelor lucruri. Intreabă-te zilnic dacă e ultima ta zi pe pămant, ce trebuie să faci pentru a rezolva tot ce ai planificat pentru acea zi? Vei deveni mult mai productiv când vei învăța să îți setezi prioritătile într-un mod corect.

4Nu te lasă coplesit, dar asigură-te că te simți mereu provocat. Dacă simti ca ai prea multe în lista ta de sarcini, vei avea tendința să ai momente de anxietate care vor duce la o scădere severă a productivitătii. Trebuie să găsești un echilibru în ai totuși un pic de stres pentru a te menține „viu”. Există deci și categoria de stres bun care te împinge de la spate. Doar tu poți decide care e doza optimă pentru că tu te cunoști cel mai bine pe tine însuți.

5Trebuie să muncești din greu. Știu, sună a clișeu și am auzit-o de 1000 de ori, totuși majoritatea oamenilor nu înțeleg cât de esențial este acest lucru. Îți poți seta cât mai multe obiective înalte, după placul tău, dar până nu îți sufleci mânecile și te bagi la treabă pentru a le susține, nu le vei atinge. Este simplu. Foarte puțini oameni castigă la loterie sau primesc totul de-a gata printr-o mostenire, dar mult mai mulți ajung la obiectivele lor cu determinare și o picătură de transpirație.

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Un comentariu

  • Imi place ideea de a mentine un pic de stres in viata de zi cu zi, nu m-am gandit niciodata ca exista aspecte pozitive ale stresului ce pot fi valorificate. Frumos articol, m-a inspirat.

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive