Schimbă-ți viață! Azi!

3 metode de a pune bazele unei vieti conduse de o motivație puternică

3

Dorești ca în spatele tău să existe putere motivațională atât de puternică încât oamenii din jurul tău să simtă încrederea pe care tu o propagi? Vei putea realiza acest lucru, atâta timp cât pui accent pe următoarele trei stări:

1Capătul răbdării

Acesta este momentul când ai ajuns la capătul răbdării, te-ai lovit un perete și spui că ți-a ajuns. Îmi amintesc că la scoală eram de obicei, un elev bun, dar nu îmi plăcea de nicio culoare chimia și deloc surprinzător am avut note slabe la această materie. Pe deasupra, profesorul dădea rezultatele lucrărilor de control cu voce tare în față clasei. Încă îmi amintesc privirea de pe fața lui când se uita pe foaia de hârtie, când era pe punctul de a-mi spune numele și nota. Am fost atât de jenat de mine, că atunci când m-am dus să iau lucrarea, i-am spus: „Aceasta este ultima oară când veți vedea o notă ca asta cu numele meu pe ea”. Și vorbeam eram foarte serios. Următorul test, când mi-a rostit numele, a rostit și un „Bravo, ai făcut o treabă bună”. Am avut nota 9.50 la acel test. Următoarea dată m-a lăudat în fața întregii clase: „Amintiți-vă cum a spus că nu va mai primi o notă proastă! Se pare că vorbea serios! Felicitări, la această lucrare ai cea mai mare notă din întreaga clasă. „Am terminat cu un media 9 la chimie în acel an. Dar am învățat că uneori trebuie să îți fie jenă de tine pentru a-ți energiza motivația și de a-ți schimbă atitudinea.

2Decizia

De obicei, o decizie se naște dintr-o inspirație de moment, iar atunci când se declansează, ea creează valuri de motivație. Am intrat în lumea afacerilor mai mult de nevoie pentru că fusesem dat afară de la servici. Aveam 26 de ani când am început prima mea afacere. Am avut o slujbă la o agenție de publicitate și am rămas fără muncă din cauza crizei financiare. Puteam să întru în panică dar îmi amintesc că am ieșit pe ușă accea și mi-am spus: „Eu pot să fac același lucru de unul singur. Și o pot face mai bine”. În acel moment, am luat o decizie majoră și decisivă încât nici nu m-am gândit că îmi va modela întregul viitor. Sigur, au fost suișuri și coborâșuri de-a lungul anilor. La început mai mult mi-a mers rău decât bine. Dar decizia mea de atunci de a lucra pentru mine m-a maturizat și mi-a schimbat modul în care am privit viața. La fel și tu, pune piciorul în prag și ia o decizie, creează-ți o cale pe care doar tu o poți influența.

3Dorința

Când îți dorești ceva aprig, vei găsi o modalitate de a obține ceea ce îți dorești. Îmi amintesc când am reușit să îmi achiziționez prima mea masină. Toată lumea din jurul meu mi-a spus cât de costisitoare poate fi întreținerea sa. Mai ales că modelul pe care mi-l doream era cunoscut pentru piesele de schimb foarte scumpe. Am făcut calcule, am tras linie și am realizat că nu îmi pot permite o masină nouă. Am vrut o mașină, indiferent că era una folosită sau nu dar bineînțeles că aș fi preferat o mașină nouă. Și a trebuit să fac sacrificii. Pentru mine care mergeam doar cu transportul în comun o masină a însemnat un stil de viată cu totul nou. Am dorit acea libertate. Am vrut-o așa de rău încât am găsit o cale. Am reușit să fac niște calcule și să găsesc o modalitate de a îmi adapta bugetul la noile cerințe, să renunț la anumite cheltuieli și la unele extra opțiuni ale mașinii, dar în ansamblu, mașina pe care pusesem ochii era foarte aproape de ceea ce am vrut să am pentru început. Când dorești ceva cu ardoare, vei găsi energia necesară pentru a canaliza o motivație suficientă și vei face orice ca visul tău să devină realitate. Totul este posibil, trebuie doar să îți dorești suficient de mult ca acel lucru să se întâmple.

Acum, desigur, acestea sunt simple exemple subiective, dar realizezi care este ideea de bază. Este important să înțelegi cum aceste trei stări îți pot modifica într-un mod pozitiv motivația pe termen lung. Creează o schimbare în voința ta și vei vedea schimbări mari în viața ta de zi cu zi!

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Adauga un comentariu

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive