Schimbă-ți viață! Azi!

6 pași pentru a învinge vocea pesimistă ce vine din interiorul tău

6

Cu toții o avem. Acea voce care ne face slabi care vine din înăuntrul nostru si ne spune să stam pasivi si sa nu actionam. Ne spune să continuăm si sa perpetuam obiceiurile proaste pentru că ne va face să ne simțim atât de bine. Ea ne spune să nu facem ceva productiv care ar putea necesita efort, pentru că nu vrea. S-ar putea chiar să ne spunem că nu suntem suficient de buni pentru a face o anumită sarcină. Nu numai tu ci majoritatea oamenilor se confrunta cu această voce negativă în capul lor pentru pe parcursul intregii vieti.

Este timpul să învingem vocea pesimistă!

Pentru a avea mai mult control asupra vieții tale. și a modului în care faci si percepi lucrurile, este esential sa inhibii vocea pesimista odată pentru totdeauna. Iată 6 pași pentru a te ajuta să cuceresti și să învingi vocea negativă:

1Recunoaște prezența sa

De cand ne-am nascut si am invatat sa vorbim, acea voce interioară a fost întotdeauna acolo. Ne face să credem că acționează ca o forta interioara ce suprascrie rațiunea, dar ceea ce face cu adevărat este să ne taie craca de dedesubt. Din moment ce a fost întotdeauna acolo, avem tendința de a ne continua viata de zi cu zi fără a recunoaște că este de fapt acolo și ce efecte are. Deci, primul pas, ca orice problemă, este aceea de a o recunoaște. Fii sincer și sincer cu tine însuți, pentru că acest lucru nu este ușor de admis, dar este necesar. Odată ce ti-ai dat seama că este acolo și ce efecte are, atunci te afli într-o poziție mai bună de a trata aceasta situatie.

2Blocheaz-o cu gânduri pozitive

Ori de câte ori auzi vocea interioara spunând ceva negativ, opreste-o cu ceva pozitiv. De exemplu, iti spui că ar trebui să mergi la muncă sau la sală dar vocea spune: „Nu! suntem confortabili aici, să nu ne mișcăm”. Atunci solutia este opunerea imediata cu un „Da, o pot face și o fac!”. Cu cât faceți mai mult acest lucru, cu atât mai mult că vocea negativă va fi eclipsată rapid și, în cele din urmă, tot ceea ce va rămâne este respingerea pozitivă. Deci, în această privință, subminăm negativitatea cu pozitivitate.

3Modifica-ți vocabularul

Această mică voce negativă nu a ieșit din nicăieri. Nu, nu, această voce a fost antrenată să se exprime într-un anumit mod. Aminteste-ti că, acestea sunt cuvintele tale, vocabularul pe care vocea îl utilizează pentru a vocifera ceea ce doreste. Ceea ce trebuie să faci este să schimbi și să elimini anumite cuvinte din discursul și gândurile tale. ‘Nu pot’, ‘nu’, ‘nu vreau’, pot fi înlocuite cu acțiuni clare pozitive, cum ar fi ‘eu’, ‘vreau’, ‘pot’. Pe măsură ce iti transformi vocabularul în viața de zi cu zi spre afirmații pozitive, cu atât mai mult, frecventa vocii negative va avea tendinta de a se diminua.

4Vizualizeaza-ti obiectivele

De obicei, vocea negativă este un rezultat direct al vizualizării greșite. De exemplu, te concentrezi pe cât de confortabil ești și de aceea este mai puțin probabil să te miști și să mergi la treabă. Acum, în loc să hrănesti această voce negativă cu imaginile de care are nevoie pentru a te face să te subjuge, imagineaza-ti activitatea pe care doresti să o faci în schimb. De exemplu in situatia in care ai o felie de tort în fața ta și vocea iti spune cât de mult si-o doreste … gandeste-te la corpul pe care doresti sa il ai și la sentimentul placut de a te controla complet pe tine insuti. Dacă ai o sarcină uriașă de indeplinit, în loc să te gandesti la cât de plictisitor ar putea fi și in loc de a asculta acea voce care spune că nu o faci, alunga acele ganduri si concentreaza-te pe sentimentul pe care il vei avea atunci cand vei finaliza acea sarcină și la modul în care te va ajuta intr-un plan mai larg. Vizualizarea este esențială și daca vizualizezi ce trebuie, eliminand astfel imaginile negative, vei simti diferența.

5Vorbeste cu voce tare

O voce pe care o auzi  ca rasuna tare și clarăva depasi cel mai probabil o voce care vine din interior. De aceea, cateodata, punem mai mult accentul pe cuvintele altora decât pe propriile noastre gânduri. Utilizeaza acest lucru in avantajul tau pentru a stopa vocea negativă, exprimând cu voce tare ceea ce doresti cu adevărat și ce este mai bine pentru tine. Așa că, urmărindu-vă obiectivul de a le contracara cu gânduri pozitive, faceți asta, dar spuneți-le si cu voce tare. Nu o sa iti vina sa crezi cand vei vedea cat de eficient este. Auzindu-vă spunând cu voce tare „Mă duc la sala azi” sau „îmi termin proiectul” este un stimulator extrem de puternic. Vocea pesimista din interiorul tau pur și simplu nu va fi în măsură să concureze cu asta. Garantat.

6Transforma vocea în aliatul tau

Am invatat ca orice facem întotdeauna va exista un dialog interior. Daca acceptam asta putem face astfel incat să funcționeze în avantajul tau? Urmând pașii de mai sus, vei stopa vocea negativă și vei începe să vă gândesti si sa vorbesti într-o maniera pozitivă. Utilizeaza acest lucru în beneficiul tau. Transforma ce ai invatat intr-un instrument util pe care îl poti folosi apoi pentru a realiza lucruri uimitoare în viața ta.

Aminteste-ti, nu esti ceea ce gandesti. Gândurile tale sunt un instrument pe care îl puteți folosi intr-un mod pozitiv pentru a te ajuta sau dimpotriva, gandurile negative te pot macina si distruge in timp. Nu poți controla gândurile altor oameni, dar cu siguranță poți controla gandurile tale. Prin transformarea acelei voci într-una folositoare, acum ai alaturi de tine aliatul cel mai puternic pe care îl puteți avea in viata de zi cu zi.

Despre autor

admin

Autorul acestui articol este pasionat de dezvoltare personala, time management, tehnologie si business. A oferit consultanta unor firme precum CNN, Prudential (una din cele mai mare firme de asigurari din Statele Unite) si Virgin Money iar in prezent activeaza ca vice-presedinte in cadrul JPMorgan Chase & Co, una din cele mai mari banci de investitii din lume.

Adauga un comentariu

de admin
Schimbă-ți viață! Azi!

Articole recente

Comentarii recente

Categorii

Arhive